AdriaBike Maraton 2016.

Share

DSC7793 Adria Bike Maraton 2016. je četvrti po redu biciklistički marathon po Plitvičkim jezerima, i bez dileme je najljepša, najbolje organizirana i najzanimljivija MTB utrka za amatere (i profesionalce, naravno) u Hrvatskoj, ali i šire.

Premda je Adria Bike Maraton u prvom redu amaterska utrka, svake godine sudjeluje i stotinjak vozača koji nikako nisu amateri – aktivni natjecatelji, triatlonci i drugi pravi sportaši koji se žele natjecati i ostvariti što je moguće bolji rezultata. I među amaterima uvijek imao dosta natjecateljski raspoloženih vozača koji ne zaostaju mnogo za sportašima i koji mogu pošteno potegnuti i na najzahtjevnijim dionicama. Ali ipak su u većini vozači koji su se u prvom redu došli dobro zabaviti, voziti u prirodi i testirati svoje mogućnosti. Zatp je atmosfera na stazi uvijek vrlo dobra i prijateljska, svi su spremni stati i pomoći vozačima u nevolji – kojih, srećom, nikad nema mnogo.

Izbor rute

Tijekom vožnje je moguće odabrati koju rutu želite odvoziti – Easy ruta je stvarno lagana (33 km) i namijenjena početnicima i svima koji u prvom redu žele laganu vožnju uz uživanje u prekrasnim pogledima i nije im važno kakav će rezultat postići. Ova je ruta savršena za djevojke (ne sportašice), mlade koji su se došli dobro zabaviti i usput malo voziti, te starije veterane i sve malo teže bicikliste.

Classic ruta je za većinu rekreativaca optimalna (50 km) – prilično teška, ali uz par predaha svaki vikend-ratnik je može savladati bez većih problema. To je i ruta koju mi uvijek vozimo, jer nudi optimalan omjer izazova i zabave 🙂

Epic ruta je najdulja (ove godine čak 79 km) i najteža, i premda je većim dijelom ista kao i Classic ruta, pred kraj Epic rute natjecatelje čeka pravi epski uspon na Plješivicu. Ova teška ruta je namijenjena isključivo sportašima i amaterima u izvrsnoj kondiciji – prosječni rekreativci bi je jednostavno trebali zaboraviti.

 

Događaj: Adria Bike Maraton Plitvice 2016.

Vrijeme: 18.06 & 19.06.2016.

Mjesto: NP Plitvička jezera, Korenica, Hrvatska

KATEGORIJE: muškarci 19-45, muškarci 45+, žene 19+, specijalna kategorija: 0,1T (svi koji imaju više od 101 kg BEZ bicikla. Prijavljeni u ovoj kategoriji voze isključivo Easy stazu.)

ABM natjecateljski paket za svakog sudionika utrke uključuje: pravo startanja na utrci, elektronsko mjerenje vremena, plan staza s visinskim profilom, kupon za obrok, biranje staze tijekom same utrke, startni broj s vezicama za pričvršćivanje, startni paket, majicu, bidon, oznake ruta na trasi utrke, napitke i snackove u zonama osvježenja na trasi utrke, hitnu medicinsku pomoć u slučaju nezgode, gorsku službu spašavanja na terenu tijekom cijele utrke, paket darova sponzora, objava rezultata nakon utrke, finisher naljepnicu za bicikl.

Fotografije: Copyright AdriaBike / Vedran Metelko

Share