Midland XTC400

Share
Midland XTC400 u podvodnom kućištu

Midland XTC400 u podvodnom kućištu

Zgodna akcijska kamera koja nudi kvalitetnu sliku i zvuk, dugotrajnu bateriju, te više opcija nošenja… Midland XTC-400 akcijska kamera vrlo je zanimljiva svakome tko provodi malo više vremena u prirodi – na biciklu, u planinama, na skijanju ili, pazite, pod morem!Za razliku od konkurencije, XTC-400 dolazi u paketu s pravim vodootpornim kućištem s kojim možete roniti do dubine od 85 metara. Uz to dolazi i par držača koje možete nalijepiti na kacigu, ali držače za volan bicikla ili motora, te za skijaške naočale morate posebno kupiti. Srećom, na kameri je s donje strane standardni foto-navoj, pa možete koristiti neki od univerzalnih nosača za volan.

Relativno malene dimenzije i mogućnost okretanja leće veliki su plus, jednako kao i deklarirano trajanje baterije od 5 sati. Za tri sata vožnje šumom nisam ispraznio bateriju, ali nema pokazivača istrošenosti – jedna LED lampica žmirka kad je baterija djelomično istrošena i to je sve. Također, nema nikakvog ekrana, pa je precizno kadriranje moguće samo uz uključenu Wi-Fi vezu i aplikaciju ‘Action Connect’ na pametnom telefonu ili tabletu – zgodno, ali dodatno troši bateriju.

Midland XTC400

Midland XTC400

Snimljena slika 720p i 1080p je vrlo detaljna i oštra, boje su prirodne, a promjena svjetla ne smeta – ekspozicija se prilagođava u pola sekunde. I zvuk je čist i jasan, dovoljno glasan, a pokretanje i zaustavljanje snimanja je lako čak i u rukavicama, jer je na kameri samo jedan veliki prekidač.

Pristojna cijena, zanimljivi dodaci (ali većinu treba dodatno kupiti) i vrlo dobra slika i zvuk – Midland XTC-400 je ozbiljan konkurent ‘razvikanijim’ kamerama poput GoPro i Drift HD, a po kvaliteti slike je ispred, primjerice, JVC Addixona.

PLUS: Malene dimenzije i težina. Velika tipka za pokretanje, moguće je pokretanje u rukavicama. Vrlo dobra baterija. Full HD rezolucija. Podvodno kućište u paketu.

MINUS: Prosječne fotografije. Malo dodatne opreme u paketu. Nema LCD ekran.

OSNOVNI PODACI: Full HD razlučivost. 12 MP fotografije. 16:9 format slike. SD kartice do 32 GB. Baterija traje do 5 sati snimanja. Podvodno kućište u paketu. Težina 140 grama. Wi-Fi spajanje s pametnim telefonima i tabletima.

KONTAKT: AV Max, www.avmax.hr ,  Midland XTC400

Share