Corratec SuperBow 29er

Share

Niski kokpit osigurava zauzimanje agresivnog, sportskog stavaNovi Corratec SuperBow 29er se proizvodi u tri verzije, Fun, Race i Team, koje dijele isti lagani aluminijski okvir s dvije gornje cijevi u obliku luka (Bow). Ovakva konstrukcija okvira je jedinstvena za Corratec, a osigurava veću krutost okvira i više prostora za noge i tijelo prilikom vožnje uzbrdo.
Model Race se od slabijeg model Fun razlikuje po razini opreme i, naravno, boji. Dinamičan dizajn okvira dodatno je naglašen bijelom bojom s crveno-crnim detaljima, a Manitou Tower Comp vilica dominira prednjim dijelom bicikla. Ipak, upravo je vilica jedan od slabijih detalja na ovom Corratecu – Manitou Tower u verziji Expert ili Pro bi bolje odgovarao uz ostatak opreme bicikla.
Mjenjači, zupčanici i pogon su provjerene Shimano Deore i Deore XT komponente, pa u vožnji nema nikakvih iznenađenja – mijenjanje brzina je glatko, brzo i vrlo tiho, čak i pri vožnji po blatnom terenu. Sva ostala oprema (osim guma) je ZZYZX – volan, lula volana, obruči kotača, cijev sjedala. Nemamo ništa protiv ovog izbora, volan je srednje širine i vrlo malo uzdignut, pa omogućava vrlo brzu i sportsku vožnju uz ekstremno naginjanje naprijed, preko volana, tijekom vožnje uzbrdo.
I nakon podešavanja vilice, Corratec SuperBow je vrlo tvrd, ali lako upravljiv i živahan bicikl. Continental Race King gume su sasvim u skladu s tim – mekane su i lako se prilagođavaju većini terena, a manje probleme biste mogli imati samo u svježem blatu i na jako teškom i kamenitom terenu, gdje je opasnost od bušenja gume realna. Na svim ostalim vrstama terena, a posebno na umjereno tvrdoj zemlji i makadamu, Race King gume se odlično lijepe za podlogu i drže bicikl vrlo stabilnim i u oštrim zavojima. Prilikom naglih promjena smjera nema iznenađenja, a ukoliko prijeđete granice držanja guma za podlogu doći će do očekivanog i kontroliranog proklizavanja koje će bolji vozači bez problema držati pod kontrolom.
Zahvaljujući vrlo laganim kotačima i gumama, ubrzanja su na ravnom terenu strelovita, a niti penjanje nije problematično. Očekivano, nijansu je sporije penjanje uzbrdo, ali zahvaljujući odličnoj konstrukciji okvira, možete je podignuti na noge i jako nagnuti naprijed, što omogućava uspon i po vrlo strmim terenima. Krivudanje i brzi spust po šumi su dječja igra na ovoj jurilici, a bez problema podnosi i manje skokove. Isprobali smo ga na Sljemenu, Žumberku i u Gackoj dolini, i nakon dvjestotinjak kilometara (oko 2/3 po šumskim stazama) stražnji kotač više nije bio savršeno centriran, ali i dalje ga je bez problema bilo moguće voziti.

DOJAM Corratec SuperBow Race 29er je vrlo živahan i okretan MTB s velikim kotačima, očito namijenjen brzim vožnjama po raznim terenima. U prvom redu je to XC bicikl, ali odlično se snalazi i na asfaltu, kao i na lakšim downhill stazama. Na ravnome i nizbrdo je nevjerojatno brz, a uzbrdo ipak nešto sporiji. Kad bi barem bio naš…

PLUS: Deore XT oprema. Sportski krut, ali udoban okvir. Vrlo okretan i živahan za 29-inčni bicikl. Vrhunske Continental gume. Čvrsti, ali lagani kotači.Izvrstan na usponima.

MINUS: Neudobno sjedalo. Manitou Tower Comp vilica, ovakvom biciklu bolje bi odgovarala Pro ili Expert verzija

OKVIR Aluminij 7005, Biometric Bow System VILICA Manitou Tower Comp VOLAN ZZYZX MTB 3/4 rise 660mm LULA VOLANA ZZYZX 6 Series SJEDALO Corratec MTB RUČICE MJENJAČA Shimano DEORE, M591 PREDNJI/STRAŽNJI MJENJAČ Shimano DEORE, M590 / Shimano Deore XT, M781 KOČNICE Shimano 395 Disc, 180/160mm POGON Shimano M522 10 Spd. Hollowtech, 42/32/24T OBRUČI ZZYZX Cross Attack 29er 3.0 Disc GUME Continental Race King 29er 2.2

KONTAKT: Enim Sport, www.enimsport.hr

Share